חיפוש מתקדם
   מוצר השבוע
   מתכונים מקצועיים
מרק שיפקה

 

אין כמו מרק טוב בחורף. אנחנו הולכים להכין מרק מעניין של אפונה ופלפלי שיפקה. מי יודע מה זה פלפל שיפקה?

שום

בצל

שמן זית

שורשים.

אז הרבה מרכיבים פה קשורים לחורף ואני מציע שנתחיל בעבודה. קדימה.

קופסא של פלפלי שיפקה קבוצת יבנה

פורסים וקוצצים כל ירק לפי הגודל הנחוץ למתכון (שום, בצל, וירקות שורש).

תומר, אתה יודע לקצוץ? בוא תקצוץ את הבצל והשום.

תהל, את תקצצי לנו את ירקות השורש, חיתוך אסתטי ומדויק.

מתקן את אופן הקיצוץ לפי הצורך ומסביר על חיתוך נכון

מטגנים את השום והבצל הקצוצים במחבת עם שמן זית עד להזהבה.

 

 

2 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 בצל קצוץ

1/2 כוס בצל סגול קצוץ

1 גזר חתוך גס

1 שורש סלרי חתוך גס

1 שורש פטרוזיליה חתוך גס

מוסיפים למחבת את ירקות השורש (גזר, שורש סלרי, שורש).

קוצצים את הכוסברה.

תהל בואי תקצצי את הכוסברה.

מוסיפים את הכוסברה הטרייה, האפונה וזרעי הכוסברה הטחונים.

מטגנים את כל המרכיבים במשך 5 דקות.

אתם יודעים, החורף  זה העונה של ירקות השורש. הם טריים, מלאים בטעם, מלאים בסיבים ומזינים. בקיצור, כדאי לאכול.

1/2 כוס כוסברה טרייה

4 כוסות אפונה

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

 

טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר מוט.

מתבלים במלח. טועמים ומתקנים טעמים עם מלח.

מלח

 

מערבבים בקערה את פרוסות השיפקה, קוביות הפלפל האדום ואת רצועות הנקניק עם 2 כפות שמן זית.

תהל, בואי תעזרי לי לפרוס את הפלפלים, תומר, אתה תחתוך את הנקניק לרצועות יפות.

אני משתמש בפלפל שיפקה טבעי ללא חומרים משמרים או צבעי מאכל

 

3 פלפלי שיפקה פרוסים לרצועות דקות

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

50 גרם נקניק כתף פרוס לרצועות

2 כפות שמן זית

מוזגים את המרק לצלחת הגשה ומקשטים בתערובת התיבול שהכנו.

בבקשה, מרק אפונה ושיפקה מחמם. שיהיה בתאבון.

 

 



דף הבית   |   אודות   |   מוצרים   |   מתכונים   |   יצוא לחו´´ל   |   רשתות ומפיצים   |   צור קשר   |   English